Fluit- en tamboerkorps
Haanrade
  

Op zondag 23 april was het voor de leden van Hubertus en Wilhelmina weer vroeg uit de veren. Op deze dag moesten de communicantjes van basisschool St.Ursula begeleid worden naar de Katharinakerk op de Holz. In een feestelijke stoet werd dan ook koers gezet naar de kerk. Tijdens deze mis werden ook enkele muziekwerken ten gehore gebracht door een afvaardiging van onze vereniging. Na afloop werden de communicantjes getrakteerd op een lang zal ze leven waarna iedereen weer tevreden huiswaarts keerde.

Op zaterdag 31 maart stond er voor het samenwerkingsverband tussen Hubertus en Wilhelmina een concert op het programma in samenwerking met het CantaYoung koor van basisschool St.Ursula. Na het openingswoord van wethouder Jo Schlangen werd de presentatie van deze avond overgenomen door Raoul Deckers.

concert3103

Hubertus en Wilhelmina brachten onder leiding van dirigent Toon Deckers de volgende werken ten gehore: Pirates Mars, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, The Eve Of The War, Disney Favourites, Le Mistral, Pirates of the Carribean en tot slot Music.

cantayoung

Zoals reeds vermeld werd er ook deelgenomen door het Canta Young Schoolkoor van basisschool St.Ursula. Tussen de muziekwerken van het korps door zongen zij onder leiding van Maarten Sonnenschein prachtige liederen van Nederlandse bodem van vroegere en van huidige tijd. 

De druk bezochte zaal heeft dan ook genoten van een zeer afwisselend concert en de veel gehoorde complimenten waren daar getuige van. Kortom een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

De fluit- en tamboerkorpsen St.Hubertus Haanrade en Wilhelmina Kerkrade zijn in 2015 een samenwerkingsverband aangegaan met als doelstelling het behoud van dit stukje cultuur voor de Kerkraadse gemeenschap en in het byzonder voor de wijken Haanrade en Holz. Na een "snuffelperiode" heeft dit samenwerkingsverband een definitievere vorm aangenomen en worden alle aktiviteiten gezamenlijk ondernomen. De verenigingen willen zich gezamenlijk op een goede en verantwoorde wijze presenteren tijdens optochten en concerten.
De afgelopen periode hebben we aan diverse aktiviteiten deelgenomen en is gerepeteerd aan een nieuw repertoire. Dit repertoire gaan we ten uitvoer brengen tijdens ons eerste gezamelijke te organiseren concert.
voorjaarsconcertWij nodigen u van harte uit om op vrijdag 31 maart aanwezig te zijn tijdens ons voorjaarsconcert in Harmoniezaal 't Trefpunt, gelegen aan de Meuserstraat 133 te Haanrade-Kerkrade. De aanvang is om 19:00 uur.

Naast het gezamenlijke optreden van Hubertus en Wilhelmina onder leiding van Toon Deckers zal er muzikale medewerking worden verleend door het Canta Young schoolkoor van St. Ursula onder leiding van Maarten Sonnenschein.
De entree is gratis en wij zouden ons verheugen als wij u op vrijdag 31 maart tijdens ons voorjaarsconcert mogen begroeten.

Op zondag 12 maart stond voor Hubertus Haanrade en Wilhelmina Kerkrade een voorjaarsconcert in Wehr op het programma. Voor aanvang van dit concert werd in de morgen nog gerepeteerd waarna er gezamelijk een broodje en een stuk vla werd genuttigd. Aansluitend werd het instrumentarium ingeladen en werd er koers gezet richting Wehr.

concertwehr

Naast Hubertus en Wilhelmina werd aan dit concert ook medewerking verleend door het Trommler- und Pfeifferkorps Breberen en Spielmannszug Wehr.

De aftrap werd verricht door Trommler- und Pfeiferkorps Breberen. Onder leiding van Mai rouschen jr werd een afwisselend programma ten gehore gebracht van bekende filmmuziek tot swingende Mambo. Als tweede was het de beurt aan Spielmannszug Wehr. Onder leiding van Joëlle Renkens werd ook hier een mooi en afwisselend programma gepresenteerd wat door het talrijk aanwezige publiek zeer gewardeerd werd. Als laatste was het de beurt aan Hubertus en Wilhelmina. Onder leiding van dirigent Toon Deckers werden de volgende muziekwerken ten gehore gebracht: Le Mistral, Pirates of the Caribbean, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Ronkenstein, Disney favourites en als afsluiter Music. Na afloop werd er nog een glaasje genuttigd en de vriendschapsbanden aangehaald waarna er een einde kwam aan een mooie muzikale zondag.

In café Oad Haander vond op 18 februari de carnavalsavond met prinsenproclamatie van Vasteloavendsverain 't Wild Dörp plaats. Tijdens deze avond werd in een bomvol café optredens verzorgt door Legata's Lederhosenpower, Los Mar Joa, Echt Lekker, Patrick Muytjens en De Martino's. Hoogtepunt ws de proclamatie van de nieuwe prins of prinses van 't Wild Dörp. Aan alle gissingen en vermoedens kwam een einde toen uiteindelijk Nicole Starmans tevoorschijn kwam als nieuwe prinses.

2017NicoleI

De nieuwe carnavalsheerster van Vasteloavendsverain 't Wild Dörp is 43 jaar oud. Getrouwd met Peter en moeder van Kevin en Lisa. Werkt bij Albert Heijn XL bij het Parkstad Limburg Stadion. Haar hobby's zijn fluitiste bij fluit- en tamboerkorps St.Hubertus Haanrade en Trommler, Pfeifer und Fanfarenkorps Höngen. Zij is al reeds 37 jaar muzikant en sinds 2001 lid van St.Hubertus.

Op vrijdag 24 februari houdt Vasteloavendsverain 't Wild Dörp de Prinsenempfank. Iedereen is dan vanaf 20:11 uur van harte welkom in café oad Haander om de nieuwe prinses Nicole I te komen feliciteren.