Fluit- en tamboerkorps
Haanrade
  

                                      musica limburg

 

Na enkele weken van voorbereiding, passen en meten hebben we ons onlangs kunnen presenteren in de nieuwe uniformen. 

De aanschaf van deze uniformen is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, waarvoor nogmaals onze dank.

                                                                         Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Ter gelegenheid van de definitieve fusie tussen de fluit- en tamboerkorpsen St. Hubertus Haanrade en Wilhelmina Kerkrade zal er een grote muziekparade plaatsvinden.
Diverse verenigngen uit binnen- en buitenland zullen aan deze parade door het centrum van Kerkrade deelnemen.

Een nieuwe vereniging met een nieuwe naam, nieuwe uniformen, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Vader Hubertus en moeder Wilhelmina zullen aan het einde van de parade hun nieuw geboren kind presenteren en zal de naam van deze nieuwe muziekvereniging bekend gemaakt worden.

 

Voor meer informatie zie Facebook: https://www.facebook.com/events/2005199323027194/

Prins Bernhard CultuurfondsSinds het samenwerkingsverband met Wilhelmina Kerkrade wordt er om de week in een ander repetitielokaal gerepeteerd. De ene week in het lokaal van Hubertus en de andere week in het lokaal van Wilhelmina. Dit is leuk voor de afwisseling maar brengt ook de nodige problemen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld niet in ieder lokaal hetzelfde instrumentarium aanwezig en kan men soms niet over verschillende instrumenten beschikken. Zeer vervelend voor een effectieve repetitie. 

Sinds kort hebben we echter, mede dankzij een financiele bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, een nieuwe marimba en 2 nieuwe pauken kunnen aanschaffen. Beide instructielokalen beschikken nu over hetzelfde instrumentarium waardoor er weer effectief en met plezier gerepeteerd kan worden. Nogmaals onze dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds voor hun bijdrage.

Op zondag 14 mei stond voor Hubertus en Wilhelmina een bezoek aan Breberen op het programma. Ter gelegenheid van het 95-jarig bestaansfeest van Trommler- und Pfeiferkorps Breberen 1922 e.V. werd hier een internationaal muziekfestival georganiseerd waaraan 18 verenigingen deelnamen. 
bekersbreberen

Na de muzikale aanmelding werden nog enkele drankjes genuttigd alvorens zich werd opgesteld voor de optocht. Onder zonnige omstandigheden vertrok de optocht dan ook om 14.00 uur waarbij de verenigingen door een deskundige jury werden beoordeeld op drie punten: de optocht, de tamboermaitre en het defilé. Aansluitend aan de optocht werd er nog door elke vereniging een kort podiumoptreden verzorgt waarna er werd overgegaan tot de prijsuitreiking. Groot was dan ook de vreugde toen bekend werd gemaakt dat onze vereniging bij zowel de optocht, de tamboermaitre en ook het defilé de eerste prijs in de wacht wist te slepen. Een mooie afsluiter van een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Rabobankclubkas2016Ook het Fluit- en Tamboerkorps St. Hubertus neemt deel aan de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen klanten en leden van Rabobank Parkstad Limburg hun stem uitbrengen op de deelnemende verenigingen.

 

Door middel van het werven van stemmen ontvangen de verenigingen een bijdrage voor de doelen die zij willen verwezenlijken. Op die manier bepalen leden en klanten van Rabobank Parkstad Limburg welke vereniging een bijdrage krijgt van de bank.

 

Elke uitgebrachte stem heeft een waarde van circa € 5,-. De hoogte van de bijdrage die de betreffende vereniging van Rabobank Parkstad Limburg ontvangt is afhankelijk van het aantal stemmen dat op de betreffende vereniging is uitgebracht. Hoe meer stemmen hoe hoger het bedrag dus. Je mag maximaal twee stemmen uitbrengen op één vereniging.

 

Rabobank Parkstad Limburg verdeelt onder de deelnemende verenigingen € 150.000,-. Natuurlijk zijn de stemmen van opa, oma, de buren, vrienden en alle anderen ook meer dan welkom.

 

De stemperiode loopt van woensdag 10 mei tot en met dinsdag 23 mei 2017. Vanaf vandaag kun je dus stemmen. Dat kan via de website: www.rabobank.nl/parkstadlimburg. Ben je wel lid van de Rabobank maar heb je geen e-mailadres doorgegeven dan kun je toch nog stemmen! Bel de Rabobank even op en vraag om een inlogcode.

 

Ons stemadvies:

1. Fluit- en Tamboerkorps St.Hubertus Haanrade
2. Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina Kerkrade

 

Alvast bedankt voor uw stem.